Ontstaan

Laatst bijgewerkt: 17.03.2017

Rescue and Diving Team, kortweg RDT werd boven de doopvont gehouden op 4 oktober 2002 door Rudy D'helft, Melanie Gevaert, Kurt Vande Rivière, Michael Vande Rivière, Mario Verhaeghe en Heidi Vermaut.

De club is aangesloten bij NELOS, de Nederlandstalige Liga van de nationale federatie BEFOS, die op haar beurt deel uitmaakt van de internationale confederatie CMAS. Ook maken we deel uit van WEVOS, de West-Vlaamse vereniging voor Onderwateronderzoek en -Sport.

 

Testimonials

Ik had mijn jeugddroom om te duiken al een beetje opgegeven... Tot het moment dat RDT een duik-initiatie organizeerde in het Interbad te Brugge. Trainingen op vrijdag-avond, gedreven instructeurs, een goede ambiance tussen de leden, heel wat activiteiten, en het vooruitzicht op een degelijke en internationaal erkende duik-licentie, waren voor mij de perfecte combinatie om mijn jeugddroom alsnog te verwezenlijken. Ondertussen heb ik mijn 7de jaar duiken bij RDT achter de rug en ben ik nog steeds even enthousiast als in het prille begin

Herman Coquel

Toen we bij vrienden waren en vertelde dat mijn man was beginnen duiken waren ze zelf ook heel enthousiast en wilden ze ook beiden beginnen. Ze konden mij (na veel zagen) overtuigen om ook te beginnen duiken en dat terwijl ik eigenlijk echt geen waterrat ben. Het feit dat ik nog steeds duik, en het ook heel leuk vindt, heeft alles te maken met het geduld dat men voor mij kan/kon opbrengen om alles op mijn tempo aan te leren.

Nadine Crombrez

Bestuur

Stéphane Duquesnoy

Materiaalmeester

Mario Verhaeghe

Jeugd-Duikschoolverantwoordelijke

0475 63 16 97

Thijs Decroos

Ombudsman

0496 40 34 25

Glenn Verhalle

Secretaris

Webmaster

0498 74 44 75

Wim Ameloot

Penningmeester

0496 85 55 89

Michael Vande Rivière

Voorzitter

Duikschoolverantwoordelijke

Contactpersoon Duiktank

0474 51 50 38

Ons motto

Veiligheid boven alles

Regionaal hebben we procentueel het hoogst aantal Duiker-Hulpverleners/Hoge Redders/Duiker-Redder onder de leden. Saai hoeft dit niet te zijn: in het zwembad trainen we regelmatig op ludieke wijze onze reddingstechnieken.

Onze Federaties

NELOS

RDT is nationaal aangesloten bij NELOS, die op haar beurt deel uit maakt van het wereldwijde CMAS. Zo geldt je brevet van bij ons overal ter wereld. Lokaal is RDT ook aangesloten bij WEVOS, zodat we regionaal ook kunnen deelnemen aan de vele inter-club evenementen (proevendagen, kerstduik,...)

Geen woorden, maar daden

Duiken, duiken, duiken

Je bent nooit verplicht om deel te nemen aan een activiteit, maar er is altijd wel iets te doen. Naast onze 'grotere' activiteiten : jaarlijkse buitenlandse clubreis, Hemelvaartweekend, tentenkamp, steengroevenweekend, Noordzeeduiken kan je ons bijna wekelijks aan de waterkant vinden.

Materiaal, Materiaal, Materiaal

Elk jaar investeert RDT in kwalitatief en nuttig materiaal. Zo kochten we afgelopen jaren : ontspanners voor de zwembadtrainingen., ABC materiaal voor de initiaties, little Ann poppen om CPR op te oefenen…

Feesten, feesten, feesten

Het hoeft niet altijd om duiken zelf te draaien, we kunnen bij RDT ook een stevig feestje bouwen. Zo zetten we al eens een stapje in Brugge (Studio 54), gaan we graag naar de Nacht van de Snorkel en last but not least hebben we elk jaar een legendarische barbeque met côte à l'os à volonté !