Hemelvaart 2017

Laatst bijgewerkt: 21.11.2017

Zoals elk jaar met het hemelvaart weekend trekken de RDT'ers richting Zeeland. Sinds een jaar of 3 huren we een huisje in een Roompot Vakantiepark.

Na 2x "Klein Poelland" kozen we dit jaar voor "De Soeten Haert". Dit park ligt nog iets centraler en is ook wat recenter met dus wat meer luxe. Het aantal leden dat mee komt groeit jaar na jaar en dit jaar waren we met 24 vaste bewoners en toch nog een 7 tal mensen die voor 1 of meer dagen achterkwamen.

Bij aankomst op woensdagavond was er voor iedereen een lekkere spaghetti voorzien waarna enkele moedigen vertrokken voor een nachtduikje. De afwezigen hadden ongelijk want het zicht was goed en er was toch al behoorlijk wat leven aan Den Osse. Nu de afwezigen hebben dan weer genoten van een lekker hapje en een drankje en dat was ook niet mis ;)

Op donderdag trokken we naar het Gemaal van Dreischor maar door de drukte weken we uit naar het Frans Kokrif.

In de namiddag was gelukkig een minder drukke duikplek voorzien Den Osse Haven, maar niet zonder dat de meesten "Even Pauze" namen voor een lekker frietje.

mmm lekkerrrrrrr!

 

De weergoden waren ons extreem gunstig gezind wat niet alleen voor de duikjes fijn was maar ook voor de BBQ. We verhuisden onze tuinset naar het centrale graspleintje en het smikkelen en smakken kon beginnen.

De jeugd is talrijk aanwezig

een oude bekende op bezoek

 

Het werd super gezellig, op een bepaald moment passeerden heel wat Vlaamse & Hollandse Schlagers de revue die door alleen lustig werden meegekweeld. Voor middernacht werd het niet koud en bleef het volop ambiance.

Men zou haast vergeten dat we er waren om te duiken, maar actieve duikers als we zijn waren we allen paraat op vrijdag aan het Sas van Goes. Het blijft een machtige plek en ook deze keer zat het hier vol leven. Het voordeel van deze plek is dat je ook een tijdje na het getij kan duiken en zo niet alleen de grote drukte vermijdt maar ook de tussentijd tot de volgende getijde duik kan beperken.

Na een hapje in "Het Loze Vissertje" trokken we dan naar De Plompe Toren. Deze plek is een beetje "Alles" of "Niks", helaas was het deze keer eerder "Niks" de zichtbaarheid was echt niet goed. Jammer want het blijft anders een mooie plek met veel leven. Gelukkig staat er intussen een mooie trap zodat de tijd van over de rotsen klauteren hier ook voorbij is.

Van daar ging het terug naar het vakantiepark om even wat te rusten, hapje te eten en ons dan klaar te maken voor de nachtduik aan de Zeelandbrug. Het mooie weer zorgde er voor dat, ondanks we daar meer dan vroeg genoeg waren, de parking barstensvol stond.

Op zaterdag trokken we naar de "Vuilnisbelt" een duikplek die door West-Vlaamse clubs (wegens de afstand) minder frequent bezocht wordt, maar heel populair is in het Antwerpse. En voor een keer kan je ze niet van slechte smaak beschuldigen: het was er meer dan de moeite waard. Dat vonden ook onze gast-AI en gast-Instructeur!

Een nieuwe duikplek vraagt een iets uitgebreidere briefing

met een plannetje

En omdat je van duiken honger (en ook dorst ;) ) krijgt trokken we naar de Zeester (bij Gorishoek) voor een hapje en reden we dan door naar Anna Jacobapolder. 

Een mooie duik, onder een nog steeds stralend zonnetje, maar helaas voor Matthieu die zijn enkel verzwikte de laatste duik van het weekend.

We gaven er nog een laatste keer een lap op bij de Wokchinees waar we lekker ons buikje rond konden eten, grotendeels gesponsord door de overschot van "de pot".

De vermoeidheid begon zijn tol te eisen en er waren nog weinigen die op zondag zin hadden om een duikje te doen. De echte die-hards die wel zin hadden trokken samen voor een duikje naar De Osse, zo moesten ze zich van het getij niks aantrekken en konden ook zij het er wat van nemen.

Door het schitterende weer (en ook door de talrijke opkomst) werd dit 1 van de leukste hemelvaart weekends ooit. Op naar 2018!!!

 

Organisatie evenement: Glenn Verhalle

Verslag: Glenn Verhalle

Buddies: Nadine Crombez, Mathieu Darge, Thijs Decroos, Daniel Deuwel, Stijn Deuwel, Geert Devriese, Wim Dhondt, Franky Dewulf, Stéphane Duquesnoy, Hanne Henckens, Adam, Kuijl, Shirley Lantreibecq, Mario Verhaeghe, Verhalle Glenn

 

Veiligheid aan de wal: Nancy Capelle, Marleen Cologne,  Freya Devoldre, Margot Dewulf, Heidi Vermaut, Leon&Louis&Lilly, Mervyn Deblaere

 

Bezoekers:  Herlinde Braet, Bassie Dauw, Frank Debels, Maaike Defloor, Iman Demol, Pascal De Naeghel, Andrew Libin